top of page

De koop van het chalet.

Voor de koop plaats vindt is er meerdere keren overleg. U kunt zelf gewenste ruimtes creëren door binnenwanden te plaatsen, u kunt zelf bepalen waar uw raampartijen geplaatst worden. Ook kiest u zelf welke kleuren en materialen er gebruikt gaan worden. Ook de indeling van uw badkamer, keuken of overige functionele zaken kunt u zelf bepalen. Alles om u volledig thuis te laten voelen in uw nieuwe chalet op maat!

 

Wilt U het interieur zelf verzorgen? Dan kunt u kiezen voor een Casco chalet. Wij leveren het exterieur, de binnenkant is casco. Op deze manier kunt u zelf de laatste hand leggen aan uw nieuwe thuis. Wilt u liever meteen in uw chalet kunnen? Dan is Turn-key de oplossing. Turn-key houdt in dat wij een volledig gestoffeerd en gemeubileerde chalet afleveren. Een chalet waarbij de pannen al in de keukenkastjes staan.

Uit de bovenstaande gegevens volgt een totaal plaatje. De klant krijgt een koopcontract toegestuurd met o.a. daarin alle door besproken punten. De klant kan dan deze rustig doorlezen en eventueel aanpassingen door voeren. Mocht dit zo zijn, krijgt de klant een nieuw koopcontract. Zo weet ieder waar hij / zij aan toe is en ontstaan er achteraf geen discussiepunten.

Een chalet op maat met de 5 stappenplan:
 

BASISMODEL               TEKENINGEN               KLEUR EN MATERIAAL               BOUW               AFLEVERING

 

Bij Chaletbouw KC heeft u de mogelijkheid om een chalet op maat naar uw eigen wensen te laten bouwen.

U gaat aan de slag met één van onze adviseurs. De adviseur brengt uw wensen in kaart om deze vervolgens te vertalen naar een ontwerp voor uw chalet. Om het helemaal af te maken kunt u van binnen en van buiten alles zelf samenstellen. Wat voor model u ook kiest er zijn oneindig veel mogelijkheden. Alle modellen kunnen zowel als een enkel chalet, als een dubbel chalet of als een L-chalet worden gebouwd. Een chalet op maat van Chaletbouw KC is de ultieme uitkomst voor een tweede huis.

 

Stap 1 : In kaart brengen van uw wensen:


Elk chalet dat wordt geproduceerd is volledig maatwerk en uniek. De adviseur bespreekt met u de mogelijkheden en noteert uw wensen. Om de keuze voor u makkelijker te maken heeft Chaletbouw-KC een aantal basismodellen met hun eigen specificatie samengesteld. Op basis van uw wensen kunt u hier voor het geschikte model kiezen. Na de keuze voor een basismodel heeft u de mogelijkheid om het chalet te veranderen en aan te passen naar uw wenste zoals afmetingen, schuifdeuren of gewone deuren, afmetingen en aantallen ramen, indeling, kleur en materialen voor binnen en buiten enz.

Zo kunnen al uw wensen verwerkt worden in een unieke chalet op maat. De adviseur maakt een schets van het chalet met uw wensen.

De standaardafmetingen van de chalets van Chaletbouw-KC zijn:

- breedte: 3.7 meter, 3,85 meter en 4.0 meter.

- Lengte 10, 11 en 12 meter.

Bij een dubbele chalet wordt de breedte verdubbeld en de inrichting aangepast. Natuurlijk kan van deze maten afgeweken worden !

Stap 2 : Uw ontwerp op maat:

Van schets tot gedetailleerde tekening in 3D brengen we uw chalet stap voor stap in beeld.

Bijna alles is mogelijk. Samen gaat u per ruimte alles tot in detail doornemen zodat alle ruimtes naar wens zijn en U tevreden bent, zoals waar komen kasten, wandcontactdozen, lampen, TV aansluiting, welke keuken indeling ect.

Stap 3 : Kleuren en materiaal:

Nu het ontwerp van het chalet definitief is, is de volgende stap kleur en materiaalkeuze.

U gaat nu de sfeer van zowel binnen als buiten bepalen. De afwerking van gevel, gordijnen, binnenwanden, vloer, keuken, badkamer en kasten zijn volledig naar eigen wens in te richten. U kunt uw eigen sfeerconcept bepalen door een uitgebreide keuze aan kleur, structuur en materiaaloplossingen. Onder het genot van kopje koffie kan u op uw gemak de kleuren en materialen uitzoeken. Onze adviseur zal u hierbij helpen. U kunt alle mogelijke opties naast elkaar leggen om een mooie eenheid te creëren in uw chalet.

Het chalet wordt standaard uitgevoerd, dankzij eigen bouw, met o.a.;

Kunststof kozijnen in uni kleur.

Hr++ dubbelglas.

Ventilatie roosters in de ramen.

Dak en wand isolatie 6 cm minerale wol.

Bodem isolatie 9 cm minerale wol; volledige isolatie dus.

C.V. met HR-combi ketel, design radiator op toilet/douche.

In de kamer en slaapkamers cv-thermostaat kranen.

Luxe keuken met afzuigschouw (rvs), gaskooktoestel (rvs),spoelbak (rvs).

Koel/diepvries combinatie klasse A.

Wanden toilet/douche tegelplaat.

Luxe binnendeuren.

Wanden voorzien van verf (structuur) behang of gipsplaat.

Thermostaatkraan douche.

Complete luxe douchecabine 90 cm x 90 cm.

Afzuigventilator douche.

Buiten kraan met sleutel.

Inbouwspots met in de woonkamer met dimmer(s).

TV-aansluiting.

Groepenkast met aardlekschakelaar.

Vloeren gelegd met PVC stroken.

Buitenverlichting, ook aan de voorzijde.

enz. enz.

* Indien gewenst kan de klant hiervan afwijken en zelf met voorstellen komen / materialen aanleveren. Zo kan ook het chalet in spiegelbeeld geproduceerd worden of met andere maatvoeringen of indelingen! Maar ook met andere dikkere (voor permanente bewoning) isolatie (glaswol) of andere type of afmetingen ramen.

Maar er is ook keuze tussen b.v.

Soort verwarming (CV, kachel infrarood module, vloerverwarming).

Meerprijzen zoals quooker kraan.

Geiser of CV ?

Plafondplaten of vast plafond ?
Lamp verlichting of ledverlichting ?

Enz. enz.


Dit zijn o.a. voorbeelden en voordelen van de eigen bouw in eigen beheer.

 

Stap 4 : Bouw van uw chalet:

In deze stap, stap 4, zijn alle belangrijke keuzes gemaakt.

De tekeningen van uw chalet zijn uitgebreid besproken en worden overgedragen aan de werkvoorbereider.

In de fabriek gaan ze aan de slag met uw ontwerp om er een mooi afgewerkt chalet te bouwen.

Op een vaste dag in de week, krijgt de klant foto's met de status toegestuurd, zodat de klant ook kan zien hoe ver de status en productie is.

U ziet hoe uw chalet wordt gebouwd tot een werkelijk droomchalet :)

Zodra het chalet volledig klaar is, zullen wij u uitnodigen om uw droomchalet op maat te komen bezoeken voor een algemene eindinspectie.

Wanneer alles in orde is, kunnen wij leveren. 

 

Stap 5 : Levering en plaatsing chalet:

Uw chalet is tot in de puntjes klaar en is tot in het besproken detail uitgewerkt.

Het chalet wordt getransporteerd onder begeleiding naar uw droom locatie.

Chaletbouw-KC verzorgd dat het chalet wordt getransporteerd naar eindbestemming van uw wens.

Indien gewenst zal Chaletbouw-KC het chalet plaatsen en waterpas stellen.

Na plaatsing kunt u gaan genieten van uw droomchalet.

Mochten er achteraf nog punten zijn die u graag wilt laten oplossen, zijn wij altijd bereikbaar! 

Daarnaast biedt Chaletbouw-KC de mogelijkheid om u volledig te ontzorgen zodat u direct kan gaan genieten van uw droomchalet. (Zie tabblad "Meer")

   Waar moet ik rekening mee houden bij het plaatsen van het chalet?

 • Zeer belangrijk is de ondergrond (fundament) voor het chalet.
  Deze dient goed voorbereid te zijn voor plaatsing van het chalet.
  Het chalet wordt goed waterpas op de juiste opstelpunten geplaatst te worden.

 • We zorgen er ook voor dat uw chalet altijd minimaal 20 cm boven het maaiveld geplaatst kan worden.
  De binnen en buitenwanden van uw chalet zijn volledig geïsoleerd.
  Om het vocht af te kunnen voeren maken wij gebruik van een luchtspouw welke zich achter de buitenbekleding van het chalet bevindt.
  Door de verticale luchtstromen zal het vocht worden afgevoerd.
  De onder afzetting dient ten alle tijden minimaal 2 cm vrij van onderkant chalet en achter de luchtspouw geplaatst te worden. De spouw dient vrij van obstakels te blijven.

 • Zorg voor een mangat om ten alle tijden onder het chalet te kunnen komen.

Oplevering van uw chalet of stacaravan:

Om onze kwaliteit te waarborgen vindt er voor de uiteindelijke oplevering een eindinspectie plaats. Tijdens de eindinspectie wordt uw chalet uitgebreid gecontroleerd door één of meerdere van onze servicemonteurs. Hierbij controleren wij het volledige chalet, denk daarbij aan; constructie, bodem, wanden, dak, kozijnen, vochtigheid, waterdichtheid en nog meer zaken. Ook worden dan alle elektronische apparaten en aansluitingen, evenals gas en water, zorgvuldig gecontroleerd. U bent zelf uiteraard ook van harte welkom om uw chalet of stacaravan, samen met één van onze medewerkers, te controleren. Zodra alles aan onze kwaliteitseisen voldoet, wordt uw chalet of stacaravan van binnen schoongemaakt, transport-klaar gemaakt en vervolgens op locatie opgeleverd.

Oplevering op de bestemming:

Uw chalet wordt met de grootst mogelijke zorg op de door u uitgekozen bestemming geleverd, geplaatst en gesteld. Zodra uw aanwinst volledig waterpas staat, zal onze medewerker nog een laatste controle ronde lopen. Dit is ook een mooie aangelegenheid om u persoonlijk uit te leggen hoe de geiser en/of verwarming werkt, hoe u uw chalet of stacaravan winterklaar maakt of hoe u uw recreatiewoning het beste kunt onderhouden. Als U zelf nog vragen heeft bent u vrij om deze te stellen. 

Tip: zet al uw vragen van tevoren op papier, zodat alle vragen ook gesteld kunnen worden.

 

 

Koop:

 

Bij akkoord, wordt in 3D het chalet getekend en voor eindcontrole naar de klant gestuurd.

Bij akkoord van de klant wordt begonnen met de bouw.

Chaletbouw-KC vraagt 50% van het totaalbedrag bij aanvang van de order, om een gedeelte van de goederen voor het chalet voor te financieren. 

Wanneer de basis van het chalet klaar is, en aan het dak begonnen wordt, (eindfase) kan de klant ook op locatie het chalet bezichtigen. Op dat moment vraagt Chaletbouw-KC 25% van het totaalprijs. Hiermee is 75% van het afgesproken totaalbedrag gefactureerd. Staat het chalet op locatie en de klant is tevreden, volgt de resterende 25% van de aankoop. Na deze laatste betaling is het chalet van de klant en wordt het garantiebewijs met eigendomsacte afgegeven.

(Alle betalingen binnen 10 werkdagen na factuur.)

Algemene garantie:

Inbouw apparatuur fabrieksgarantie, ingaande op moment van bestelling.

Algehele constructie 10 jaar garantie.

Dak lekkage 10 jaar garantie.

*MITS gehouden aan de onderhoudsvoorschriften.

Maak een afspraak met één van onze chalet-designers en laat u inspireren over de vele mogelijkheden voor uw chalet op maat: 

Chaletbouw-KC begeleidt particulieren en ondernemers van camping-vakantieparken, privéomstandigheden (o.a. mantelzorg) van de planning tot de uitvoering en draagt (desgewenst) zorg voor de installatie van een chalet op de gewenste eindbestemming.

Chaletbouw-KC

Chaletbouw-KC

Chaletbouw-KC

Chaletbouw-KC

LET OP: Geldlenen kost geld

Nuttige links

Chaletbouw-KC
is gevestigd in Noord-Limburg,
in de plaats Venray
 • Pinterest
 • LinkedIn Social Icon
 • Instagram Social Icon
 • tjilpen
 • Facebook Social Icon
Bel ons voor meer info:
+31(0)6 - 57 54 22 81
+31(0)478 - 58 54 42 
E-mail:
Kc@plex.nl

© 2020 by Chaletbouw KC

Proudly created by me, myself and I

bottom of page